25-02-08

Elke

21Lkopie

 Ongeluk bracht Elke in contact met een familielid uit het verleden.

Elke reed in haar auto, en was niet in een bepaalde stemming. Op het werk, was ze weken bezig geweest om een vergadering van diverse afdelingen te beleggen. Ze vertelde aan haar collega's dat ze de vergaderingen ging verzetten. Ze voelde zich niet lekker, omdat ze zich voorstelde wat ze allemaal over haar zou zeggen.

Onverwachte boksing.

Elke was in gedachten verzonken. Ze was zich niet bewust van de vrachtwagen die voor haar reed. Ze zag niet dat hij plotseling afremde. En reed op de vrachtwagen in, die planken vervoerde. De planken vlogen tegen haar vooruit heen. Ineens was ze niet meer in haar auto. Ze voelde zich licht, en zonder zorgen, en beseffte dat ze zich haar kindertijd niet meer zo gevoeld had. Terwijl ze verder omhoog zweefde, zag ze een ernorm licht. Het licht leek haar aantetrekken en zweefde naar het licht toe. Ze werd omarmd, en ontdekte, dat het een gedaante was. Ze keek in het heldere licht, zag het glimlachende gezicht van haar oma. Haar oma was overleden, toen ze 12 jaar oud was,en had die tijd veel gehuild. De glimlach vervaagde, toen haar oma vertelde, dat Elke terug moest gaan. Elke protesteerde, maar oma vertelde, dat ze voor iemand moest zorgen. Elke begreep er niets van...Haar gespensioneerde ouders hadden haar hulp niet nodig. Haar vriend, zou misschien een paar tranen laten, maar zou zich al snel op zijn geliefde baan storten. Ze moest voor niemand geen zorgen maken, maar ze drong aan.

Tegen alle verwachtingen aan.

Elke aarzelde één moment en de aarzeling, was genoeg om haar terug te trekken. Elke opende haar ogen, en zag een dokter, en was van top tot teen in verband gewikkeld. De dokter vertelde, dat hij grote zorgen had gemaakt. De operatie was gegeslaagd. toen hij de kamer wilde verlaten vertelde, hij met een glimlach, dat het met het ongeboren kind niets aan de hand was.. En  ja hoor...Alles viel op zijn plaats en begreep ze de woorden van oma. Ze had echt iemand om voor te zorgen.

11:04 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.