07-03-08

Over de rand

eagle22

Na Martin ongeluk op een berg!! Kreeg hij vraagtekens bij zijn levenstijl.

Martin was een rots aan het beklimmen, zijn handen zochten wanhopig naar een houvast. Even voelde hij angst, maar zette, het vlug van zich af. Martin, die baas was, over een consultancijbureau, was niet aan de top gekomen door bang te zijn. Hij nam deel aan een Teambuildingsweekend met een groep andere managers in de Ardennen. Samen met de groep, probeerde ze, een kleine, maar lastige berg te beklimmen. Het had die nacht geregend, en de meeste onder hen hadden een drogere dag willen afwachten. Maar voor Martin was dat geen optie. Hij dacht, dat is het zelfde of falen. En hadt een stel van de jongste mannen overgehaald de beklimming te doen.

Relatie problemen.

Tijdens, hij aan het klimmen was, besefte hij dat hij opnieuw zijn vrouw niet had opgebeld. Zijn vrouw verlangde, naar een kind, en dat had, al tot veel ruzie geleden. Martin werkte, zes dagen per week met alle zakenetentjes inbegrepen. en  had maar 2 vakantieweken per jaar, meer was er niet in zijn drukke leven. één van de mannen riep vanaf de top omlaag, en Martin keek omhoog. Hij was de énige die nog klom, en zijn voeten vonden een steuntpunt, en klom verder. Plotseling, brak er een steen af, zijn handen zochten tevergeefs naar een houvast. Maar hij viel omlaag.

Over de rand

In plaats van zes meter lager, tegen de grond pletter te slaan, voelde hij, dat hij in een duistere tunnel zweefde. En zag in de verte, een licht dat zijn kant opkwam. Het licht explodeerde, en werd omringt door warmte, vrede, veiligheid....Alsof hij weer een kind was, en getroost werd door zijn mama. Voor zijn ogen speelde een film van zijn leven af. En koesterde, zich in de liefde, die andere voor hem hadden gevoeld.Verderop zag hij zijn vrouw, die bij haar moeder was. Ze hield haar handen op haar buik, en weende. En wist niet, hoe ze hem moest vertellen, dat zij zwanger was.

Op andere gedachten.

Plotseling voelde Martin, dat hij tegen de stroom in zwom. Hij opende zij ogen. En lag in het ziekenhuis. Omringd door dokters, en het belangrijkste zijn lief vrouwtje was bij hem. hij kuste haar, en fluisterde, dat hij heel gelukkig was, met de komst van de babij. Toen ze hem verbijsterd aankeek, begreep zijn vrouwtje niet hoe hij het wist.     

20:09 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.