31-03-08

Chakra's

chakra

Wat zijn Chakra's?

Chakra's zijn de energie centra van het lichaam. Ze zien er uit als een soort enegetiche trechters die als een wiel draaien. Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken, wij dit voor fijsieke, emotionele, mentale en spirituele processen. Chakra's kunnen niet actief genoeg zijn waardoor blokkades in de energie onstaan. er zijn zeven chakra's, en spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.

De zeven chakra's  kleur violet

Kruinchakra   ligt pal boven het hoofd. In de kruin ligt de Goddelijk vonk het kernpunt van al uw gedachten Verbindt uw ik met het Universum. door uw kruinchakra te openen, en uw andere chakra's in evenwicht te brengen, bereikt u verlichting.

Voorhoofdchakra of derde oog   kleur indigo

Word gekoppeld aan paranomale gaven en buitenzintuiglijke waarnemingen op telepathisch of voorspellend vlak en een goede intuitie. Voorhoofdchakra is ook verbonden met fatasie en visualisatie.

Keelchakra   kleur blauw

Bevindt zich in de ruggegraat bij de keel. Deze chakra is uw creativiteit centrum. Van hieruit worden uw zelfexpressie en communicatie gestuurd. Jezelf uiten, kunnen zeggen wat er in je omgaat jezelf uitdrukken.Om u optimaal uit te kunnen drukken moet u kunnen horen wat anderen zeggen, en dat kunnen verwerken. De keel dient hierbij als brug tussen bewuste en het onderbewuste mentale processen van de bovenste chakra's en die eronder.

Hartchakra   kleur groen

Bevind zich in de ruggegraat ter hoogte van het hart. De hartchakra wordt geassocieerd met het lucht element. Met de eigenschappen helderheid, liefde,vriendelijkheid, zachtaardigheid en affectie en met de tastzin het helpt u op een evenwichtige manier in contact te blijven met uzelf en andere.

Zonnevlecht   kleur geel

Bevind zich tussen de navel en de solar plexus. Voor emotineel evenwicht en uw wilskracht. Deze chakra wordt geassocieerd met het element vuur. Het vuur van de spijsvertering en de wil. door de zonnevlecht in balans te brengen, zullen emoties, intellect optimaal harmoniceren.

Heiligbeenchakra kleur  oranje

Ligt in de ruggewervel, pal onder de navel. Word gekoppeld plezierige dingen van het leven seksualiteit, koestering, creativiteit en voorplanting. Heiligbeenchakra word gekoppeld element water, en beinvloed de doorstroom van vloeistoffen in uw lichaam, bv blaas, nieren en bloedvaten. Als het in balans is, kunt u genieten van het leven en staat je open voor veranderingen.

Wortelchakra of stuit kleur  rood

Plaats uiteinde van de ruggegraat. staat voor: aanwezig zijn in situaties. Als het open staat voel je ,je gegrond stabiel en veilig. Je bent aanwezi.g in het hier en nu Materialistisch, hebzuchtig, zwaarlijvig en traag. te weinig actief, angsten en nerveus, gebrek aan disciplinen.

Boeken

chakras%20nirwana 51MSHW836CL

00EvaZchakras_dream_tantric_massageG2006WfrontHdgn 1168119507_00vachakrasdreampilatesnl8
 

14:02 Gepost door Lucie in Chakra's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.