14-01-09

Geen angst meer voor de dood

44397724

Lies was altijd bang geweest voor de dood, maar na een ontmoeting met haar overleden grootmoeder wist ze dat ze niets te vrezen had.

Lies was altijd bang geweest voor de dood, dat ze zelfs in therapie was geweest. Haar grootste angst was om te sterven aan astma. Op een dag kreeg ze een ernstige astma-aanval. Ze wist haar inhalator te pakken, maar die bood geen enkele verlichting.

Een moment van paniek

Panisch belde Lies het alarmnummer, maar toen ze de hoorn had neergelegd besefte ze dat ze naar zichzelf keek. Vreemd genoeg was ze niet bang meer; een krachtig en warm licht scheen haar te omhullen. Plotseling werd ze weggedreven bij haar lichaam en belande ze in een uitgestrekte groene weide. Daar verscheen haar geliefde grootmoeder, die haar vertelde dat ze haar angst opzij moest zetten en van het leven moest genieten. Ze verzekerde Lies dat dit het was wat haar wachte en dat er niets was om bang voor te zijn. Meteen daarop werd Lies teruggezogen naar haar lichaam. Ze opende haar ogen en keek in het opgeluchte gezicht van de dokter. Hij vertelde haar dat ze bijna dood was geweest. Lies voelde zich blij van binnen. De dood joeg haar geen angst meer aan en ze wist zeker dat ze in de toekomst meer lucht zou hebben.

 

 

11:39 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.