14-02-09

Kokologie Nagao & Saito

De blauwe vogel.

512px-Cyanocitta-cristata-004

Op een dag vliegt er opeens een blauwe vogel door het raam je kamer binnen. hij kan er niet meer uit. Je voelt je op de een of andere manier tot de verdwaalde vogel aangetrokken en besluit hem te houden, maar tot je stomme verbazing is hij de volgende dag niet meer blauw meer, maar geel!! die hoogst bijzondere vogel blijft 's nachts van kleur verschieten - de ochtend van de derde dag is hij knalrood, en op de vierde ochtend is hij pikzwart. Welke kleur heeft als je de vijfde ochtend wakker wordt?

1.  Hij verandert niet meer van kleur; hij blijft zwart.

2.  Hij neemt zijn oorspronkelijke blauwe kleur weer aan.

3.  Hij wordt wit.

4.  hij wordt goudkleurig.

Interpretatie van de blauwe vogel.

De vogel die je kamer binnen kwam vliegen leek een symbool van geluk te zijn, maar toen hij opeens van kleur verschoot, werd je bang dat je geluk niet eeuwig zou duren. Je reactie op de situatie laat zien hoe je in het echt met moeilijkheden en onzekerheden omgaat.

Als je gekozen heeft kijk dan naar de uitleg.

1.Wie denkt dat de vogel zwart blijft, heeft een pessimistische kijk op het leven.

Heb je de neiging om te geloven dat als een situatie een negatief karakter krijgt, het altijd zo zal blijven? Misschien moet je eens proberen te denken: dit is zo'n dieptepunt, erger kan het niet worden. Vergeet niet dat na regen altijd zonneschijn komt en dat het nooit zo donker kan zijn of het wordt weer licht.

2. Wie denkt dat de vogel weer blauw wordt, is een pragmatische optimist.

Je gelooft dat het leven pieken en dalen kent en dat het niet loont om je tegen dat gegeven te verzetten. Je aanvaardt tegenspoed gelijkmoedig en laat de dingen op hun beloop zonder je onnodig druk te maken of te piekeren. die houding stelt je in staat op de golven van voor - tegenspoed mee te deinen zonder erin te verdrinken.

3. Wie zegt dat de vogel wit wordt, blijf koel en vastberaden in moeilijke tijden.

Je verspil geen tijd aan getob en twijfel, zelfs niet in een kritieke situatie. In het ergste geval besluit je dat het beter is je verlies te nemen dan te verzanden in nodeloos verdriet. die doortastende benadering zorgt ervoor dat het lijkt of je die dingen moeiteloos naar je hand zet.

4. Wie zegt dat de vogel goudkleurig wordt, kent geen angst.

Je weet niet wat het betekent om onder druk te staan. Wat jou betreft is elke crisis een kans. Je kunt vergeleken worden met Napoleon, die ooit zei: Het woord onmogelijk bestaat niet in het frans Maar pas op dat je grenzeloze zelfvertrouwen niet met je op de loop gaat. Onbevreesd kan op het randje van onbezonnen balanceren.

08:36 Gepost door Lucie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Lucia. Ik heb via deze blog dan weer iets bijgeleerd over vogels. Ik wens je nog een fijne valentijn.

Gepost door: martin | 14-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.