24-02-09

Swami Premananda

swami_017


Swami Premananda is wat we noemen een " verlicht " persoon. hij is aangekomen op die  bijzondere plaats die hij de Waarheid noemt.

Met zijn uitzonderlijke energie helpt Swami ons, onze problemen op te lossen, waar wij ook bevinden. Terzelfdetijd daagt hij ons uit en zorgt hij ervoor dat we met momenten een glimp opvangen van die waarheid waar hij één is en die ook wij kunnen bereiken.

 Hij onderwijst op een eenvoudige en praktische wijze over angst en vrijheid, het leven, relaties, liefde, de samenleving en de verschillende spirituele paden die hij aanbeveelt. Zijn leringen kunnen fijngevoelig en subtiel zijn, doortrokken van de kleinste nuances. Dan opeens laat hij ons lachen uitbarsten, en even spontaan verandert hij ons denken met een enkele zin. stap voor stap bevrijdt hij ons van onze illusies, met liefde en medeogen het ene moment, eerlijk en zonder compassie het ogenblik daarop.

Zijn toegewijde en spirituele vrienden komen van alle rangen en standen en van alle niveaus van bewustzijn. hij begeleidt iedereen individueel en met de wonderlijke eenvoud van zuiver bewustzijn.

zijn Leringen.

Vraag jezelf af: wat is de waarheid? Waarom ben ik geboren? hoe lang zal ik leven? Wat ga ik doen? Waar zal ik tenslotte uitkomen? Indien je hier ernstig over zou nadenken, zou je de waarheid realiseren.

Het is niet belangrijk in God te geloven of in wat ik of iemand anders je vertelt, maar geloof in jezelf, geloof je eigen hart, wees dapper en onbevreesd. anders kun je niets doen en niets bereiken, niet in de wereld en ook niet op het spirituele pad?

premananda3

Liefde

De makkelijkste manier om dicht bij god te komen, is door liefde. Ware liefde is de absolute, ultieme zoetheid die alles wat aards is te boven gaat. Er is niets hogers. Ware liefde is God."

Wanneer we beginnen zien hoe de goddelijke liefde overal en in alles aanwezig is, kunnen we van alle wezens houden. Alleen dan kunnen we echt goeds doen in deze wereld. het hart zal een bron van liefde worden en je zal ieder wezen als het Goddelijke zien."

Bron Sri Premananda Ashram

www.pripremananda.org  

ASHRAM NIEUWS – Maart 2009

 

 

De Internationale Premananda Jeugd Conferentie 2009

 

De Internationale Premananda Jeugd Conferentie 2009 werd gehouden op 21, 22 en 25 februari. De Conferentie begon op 21 februari met de Prema Youth Service en de Ban’Yan Shop dag. Om 5 uur ’s morgens voerden jongeren van over de hele wereld vier Abishekams uit. Daarna werd Swamiji verwelkomd in de Conferentie op de traditionele manier, door arati te doen voor hem en hem bloemenkransen aan te bieden.  Swami gaf een satsang en de jongeren en de Ashramkinderen traden op voor iedereen. Verder op de dag werd een nieuw Prema Youth Service recyclage project in de Ashram uitgevoerd. Vuilbakken zijn over heel de Ashram geplaatst. Hierin kan de afval mooi gesorteerd worden. Op deze manier kunnen plastiek en metaal gerecycleerd worden.

 

Op 22 februari was het de Internationale dag van de Premananda-jongeren. De dag begon met het huwelijk van twee koppels met een traditionele Hindoe ceremonie. Later deelde Swamiji lidmaatschapskaarten uit en de Premananda Jeugdcoördinatoren waren aanwezig met certificaten van de Jeugdgroepen. Uniformen werden ook uitgedeeld aan alle jongeren die aanwezig waren. ’s Avonds waren er enkele fantastische voorstellingen door de Internationale Jeugd en de Ashramkinderen.

 

Op 25 februari was het de India dag van de Premanandajeugd. Swamiji opende de bogen aan de ingangspoorten die nieuw gebouwd zijn.  Een Ganapathi vuurritueel werd uitgevoerd door plaatselijke Brahmanen om het Ganeshabeeld dat bij de bogen verblijft in te wijden. Er waren enkele fantastische culturele voorstellingen op traditioneel Indische wijze zoals karnatisch zingen en Bharata Natyam dans.

540415001_9f5df0123e

Mahashivaratri 2009

Op Mahashivaratri besteedde Swamiji heel de nacht aan persoonlijke interviews en hij kondigde aan dat hij voelde dat de Lingams dit jaar een dag later zouden komen. Tijdens de vroege morgen van 25 februari werd de eerste Lingam geboren om 1u33.  De tweede Lingam werd geboren om 1u35 en de derde om 1u50. In totaal manifesteerde Swamiji dit jaar acht Lingams.

 

 

 

 

09:38 Gepost door Lucie in Lichtmeesters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.