09-03-09

Een verloren teddybeer

0502076%20pluche%20beertje%20met%20t-shirt

De schreeuw van een jongetje maakte Mieke duidelijk dat zich in de tuin van haar nieuwe woning meer bevond dan struikgewas.

Mieke verhuisde in de winter. ze hadt niet veel aandacht aan de tuin geschonken. De lente kwam aan, en snel wist ze dat er veel werk was. Grenzend aan de tuindeuren van de eetkamer was een klein terras, met daarachter een diepe, sterk verwaarloosde tuin. het gras stond bijna een meter hoog en de tuin was overwoekerd door talloze struiken en bomen. Mieke was met de moed der wanhoop begonnen met afrijden van het gras, toen ze plotseling een schreeuw hoorde.

Vervagend beeld

Het geluid kwam uit een overwoekerd gedeelte en mieke dacht dat er misschien een buurjongetje was verdwaald in het oerwoud van haar tuin. Ze keek rond, maar tot haar verbazing zag ze niemand. Mieke was de schreeuw al snel vergeten, maar de volgende dag gebeurde er iets wat nog vreemder was. Toen Mieke het maaien hervatte, voelde ze een koude luchtstroom en plotseling viel haar blik op iemand recht voor haar, die langzaam dichterbij kwam. Het eerste was een klein jongetje in ouderwetse kleren. Het kind weende. Mieke ging naar hen toe om hem te troosten maar zijn gestalte vervaagde langzaam. Mieke stond versteend van angst. toen verzamelde ze moed en liep naar de plek waar het jongetje had gestaan.

Ten val

Plotseling struikelde Mieke en ze viel voorover. ze ontdekte dat ze was gevallen over een stapel stenen. Gelukkig had ze alleen haar hand geschaafd. Het waren resten van een oud muurtje rond wat ooit een waterput was geweest. Een gerafeld touw hing nog aan een ijzere pin in de put. Toen mieke naar beneden keek, onderscheidde ze in het donker een emmer. ze greep het touw en trok de emmer uit de put. Tot haar ververbijstering zat er in de emmer een oude, modderige teddybeer die er jaren geleden in moest zijn gevallen. Voorzichtig zette ze de beer bij de stenen en stortte zich weer op haar tuin. De volgende dag was de beer verdwenen- het jongetje hoorde ze nooit weer. 

10:28 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.