16-03-09

Kokologie..Nagao & Saito

Hoog in de bergen

inspiratie%20in%20de%20bergen

De bergen en de zee - de natuur heeft krachten die ons aantrekken. We zijn teslotte kinderen van de natuur, we worden erin geboren en leven van de overvloed die ze te bieden heeft. Welke wonderen de technologie ook ontwikkelt, je hebt pas echt het gevoel dat je leeft als je naar de natuur terugkeert. De medische wetenschap mag dan vooruitgaan boeken, het beste medicijn blijft altijd de geneeskracht van de natuur zelf. Deze reis voert je terug naar de groene wereld, en waar zou je beter ontdekken wie je ook alweer bent?

1.  Je gaat een berg beklimmen om een fabelachtig zeldzame steen te zoeken. Wat vind je van de berg als je aan de voet staat?

2.  Na een moeizame speurtocht heb je de steen nog steeds niet gevonden, en de zon is al ondergegaan. Wat ga je doen?

3.  Je hebt de gezochte steen eindelijk gevonden. Wat is het voor steen? hoe groot is hij, wat weegt hij en wat is hij waard?

4.  Nu is het tijd om de berg af te dalen en naar huis te gaan. Wat zeg je ten afscheid tegen de berg en wat zegt hij terug?

Interpretatie van hoog in de bergen.

De berg die voor je opdoemt staat voor je vader of een vaderfiguur in je leven. In de psychologische termen is het een verschijningsvorm van de archetypische " wijze oude man" In dat licht gezien staat de steen die je zoekt symbool voor de vermogen en krachten die je in jezelf moet ontdekken gedurende je eigen reis naar volwassen zelfstandigheid.

Als je gekozen heeft kijk dan naar de uitleg.

1.  Je indruk van de berg geeft weer hoe je je vader ziet. vond je hem onbenaderbaar en hardvochtig? Vriendelijk en gemakkelijk te overwinnen? Of had je een geidealiseerd beeld van een schitterende top die je op de een of andere manier leek te verwerken en je aanmoedigde je speurtocht te aanvaarden?

2.  De steen die je zoekt, staat voor je nog onontdekte talenten of sterke punten. Uit je antwoord op deze vraag blijkt of je die verborgen vermogens ooit zult ontwikkelen. Mensen die zeggen koste wat kost naar de steen te blijven zoeken, geven in hun eigen leven doorgaans blijk van eenzelfde vasrhoudenheid en doorzettingsvermogen. Ze geven het nooit op, zelfs niet als hun inspanningen vruchteloos lijken. wie heeft gezegd het voor vandaag welletjes te vinden, maar later verder te willen zoeken, is zo iemand die er de tijd voor neemt om idealen te verwezenlijken. Waarschijnlijk vinden we in deze categorie de nodige laatbloeiers. Mensen die het bijltje erbij neer wilden gooien, lopen het gevaar hun talenten nooit ten volle te ontplooien.

3.  Je beschrijving van de steen laat zien hoe het met je gevoel van eigenwaarde staat. hoe groot en zwaar was hij, en hoeveel waarde kende je hem toe? Och, iets van vijftig piek. Hm, dat is geen gunstige taxatie, hé? Het bleek een reusachtige diamant te zijn en hij was miljoenen waard!! Wacht even, niet zo'n hoge dunk van jezelf!!

4.  Wat je ten afscheid tegen de berg zegt, onhult wat je altijd tegen je vader hebt willen, maar nooit hebt kunnen zeggen. Het antwoord van de berg geeft aan hoe je zijn gevoelens jegens jou inschat. Herken je een van deze patronen? Jij: Bedankt voor alles. De berg: Pas goed op jezelf. Hebt je ooit zo'n ideaal gesprek gevoerd? Of ging het eigenlijk zo: Jij: Nou, ik geloof dat ik eindelijk van je af ben. De berg: Als je dat maar weet!! Misschien is het tijd om eens met je vader om de tafel te gaan zitten.

 

11:10 Gepost door Lucie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.