27-10-11

Straal..

img032.jpg

Straal steeds uit wat in je is, zo zul je steeds jezelf zijn.

 

!cid_FED229D750C94A919BCC13806E1727CB@ToshibaPC.gif

 

12:06 Gepost door Lucie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-10-11

Liefde na de dood:

Rode%20tulpenblaadjes.jpg

Liefde na de dood: bloemen uit de hemel.

Carine ontmoette Patriek op de trouwdag van haar vriendin, maar haar hart ging niet meteen sneller kloppen. ze kletste wat met hem en gaf aarzelend haar telefoonnummer. ze twijfelde of ze met hem uitwilde, maar liet zich overhalen toen hij haar een bos witte tulpen stuurde- haar lievelinsbloemen. Patriek nam haar mee naar een chic restaurant en Carine begon meer te voelen voor hem. Ze kregen een relatie, en na een jaar vroeg Patriek haar te huwelijk, op zijn eigen bloemrijke manier. Carine was dol op tuinieren en Patriek had een ring tussen haar witte tulpen gelegd met een briefje erbij of zij wilde trouwen met hem. Carine zei meteen " ja "

Sprookjeshuwelijk

Hun huwelijk was een sprookjes, compleet met witte duiven. Hun bed bezaait met witte tulpenblaadjes. Ze hadden het goed, en kochten na een paar jaren een huis op het platteland met een tuin vol tulpen. Helaas  aan hun geluk kom er een wreed einde. Patriek was vroeg na zijn werk naar huis gegaan, om Carine te verrassen met een reisje naar Parijs. hij zag de mottorrijder echter te laat en probeerde de tegenligger te ontwijken, en botste tegen een boom. In het ziekenhuis werd Carine verteld dat Patriek op slag dood was geweest en niet had geleden... een schrale troost.

Een lichte aanraking

Pas op de begrafenis kwam de echte klap. Carine raakte zo overstuur, dat haar moeder haar meenam naar het ouderlijke huis. Na enkele maanden keerde Carine naar haar eigen woning, op een koude winterochtend..thuis in bed huilde ze hartverscheurend. hoewel het vroor, voelde Carine plotseling een warme wind. Het leek wel of er vlinders over haar huid liepen. Verbaast ging ze rechtop zitten: haar lichaam en haar bed waren bezaaid met witte tulpenblaadjes...

Zo zie je daar haar man altijd bij haar is, niet lichamelijk maar geestelijk.

♥♥♥

12:08 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-11

Als...

Afbeelding1.jpg

Als onze liefde voor iemand voornamelijk op aantrekkelijkheid gebaseerd is, of dat nu het uiterlijk of een ander oppervlakkig kenmerk is, is de kans groot dat onze gevoelens voor de persoon na verloop van tijd verdwijnen. Wanneer hij of zij de kwaliteit verliest die we zo aantrekkelijkheid vonden, kan de situatie compleet veranderen, ook al blijft het dezelfde persoon. Daarom zijn intieme relaties die puur op aantrekkelijkheid gebaseerd zijn, vrijwel altijd instabiel.

20:46 Gepost door Lucie in De Dalai Lama | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-10-11

Gelukkig zijn.

264635_1.jpg

Gelukkig zijn is niet zo moeilijk, als je de voorwaarden schept om het te laten gebeuren. Zes hindernissen zijn er te overwinnen.

1) Complexiteit wordt eenvoud
Hou je leven eenvoudig. Zo creëer je meer tijd en ruimte in je dag, en meer mogelijkheid tot reflectie. Dat is niet zo gemakkelijk in onze samenleving, waar over alles een keuze moet gemaakt worden: van je ontbijt, tot het soort zeep voor je handen of je bankprofiel.

Door voor de minst gecompliceerde zaken te kiezen, veroorzaak je enorme mentale rust. Er zijn namelijk geen toeters en bellen om mee rekening te houden, dus kunnen ze ook niet voor frustraties of druk zorgen.

2) Jacht wordt pauze
Druk-druk-druk, dat zijn we allemaal. Het maakt ons (een beetje) belangrijk, we hebben iets te doen, we geven zin aan ons leven. Maar het weerhoudt je wel van gelukkig zijn. Sta jezelf toe rustpauzes in te lassen: in je dag, je week... kortom, je leven.

Dat kan door bewust pauzemomenten in te lassen (door middel van meditatie of yoga), of door vaker 'nee' te zeggen en je eigen grenzen te bewaken. Maak een wandelingetje, geniet bewust van een kwartiertje in de zon en herlaad zo je batterijen.

3) Negativiteit wordt positiviteit
Een negatieve gedachtegang kan je gevangen houden. Het fungeert als een soort gevangenis, die zowel je wereldvisie; als je zelfbeeld of je vertrouwen in anderen bepaalt. Door niet altijd van het slechtste uit te gaan, help je jezelf al een pak vooruit.

Een andere aanpak is je gedachten te erkennen, en je dan af te vragen: wat kan ik hier aan doen? Vervolgens voer je het uit, zodat je jezelf uit je negatieve situatie haalt.

Dankbaarheid tonen is een derde manier. Door dankbaar te zijn voor wat jij krijgt of beleeft, stijgt je geluksniveau met 25 procent, zo bleek uit recent onderzoek.

4) Wanhoop wordt hoop
Hopen mág. Maar echte hoop is altijd gebaseerd op drie factoren: een doel, een plan en de motivatie om met het plan het doel te bereiken. Blijf dus niet bij de pakken zitten, maar neem je leven in handen, definieer je problemen en los ze een voor een op.

5) Durf verdriet voelen
Door pijn, verdriet of onaangename mensen of ervaringen uit de weg te gaan, maak je jezelf alleen op korte termijn opgelucht. Maar op lange termijn staat dit je geluk in de weg.

Leren omgaan met teleurstelling, angsten, pijn en negatieve gevoelens maken je sterker. Probeer daarom ook als ouder je kind niet te veel af te schermen: je ontneemt het de kans om essentiële vaardigheden aan te leren.

Bovendien onderdruk je naast negatieve gevoelens ook positieve gevoelens: daar word je zeker niet gelukkig van.

6) Stop navelstaarderij
Zorgen voor jezelf is natuurlijk belangrijk voor je eigen geluk, maar de wereld draait niet om jou. Neem bij negatieve gebeurtenissen de tijd om je emoties te voelen, maar plaats het op tijd in perspectief.

Praat ook eens met andere mensen over hún problemen, in plaats van alleen maar over de jouwe: je zal zien dat je niet de enige bent. Bovendien kan je leren uit hun ervaringen.

Onderhou ook je sociaal netwerk: familie, vrienden en buren. Vooral als ze gelukkig zijn, want geluk blijkt aanstekelijk te werken!

Bovenstaande tips zijn natuurlijk geen garantie op succes. Geluk ervaren is altijd een beetje vluchtig: op het moment je het beseft, is het alweer een beetje voorbij. Ernaar streven is ook heel moeilijk: je bent er dan zo mee bezig, dat je vergeet genieten (en dus gelukkig zijn). De meest gouden tip van allemaal is misschien wel: probeer het niet te hard en omarm het wanneer het komt. (edp)

13:30 Gepost door Lucie in Adviezen voor je leven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-11

Niet..

44753_1564612564564_1512890963_1466302_4058965_n.jpg

12:23 Gepost door Lucie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |