01-02-12

Soorten geesten.

thenaturespirits.jpg

Zielen in nood.

De ziel van iemand die niet gestorven of stervende is, of de ziel van iemand  die in nood is, bezoekt soms zijn dierbare, om vaarwel of om hulp te smeken. dit kunnen waarschuwende geesten zijn

Boodschappers van vrede.

De ziel van een dierbare kan verschijnen aan nabestaande om hem te troosten of verder te helpen. Dit type informatieve ziel laat een achtergebleven partner weten dat hij of zijn geen zorgen hoeft te maken en zonder wroeging een nieuwe relatie kan beginnen.

Vaste bewoners.

Dit is een ziel dat de bewoners van een huis laat weten dat ze niet de enige aanwezigen zijn. Wie een sterke band had met een bepaalde plek, weigert die soms te verlaten na zijn dood.

Reddende geesten.

Dit zijn waarschuwende geesten die een ramp of een ongeluk aankondigen. zij verschijnen om signalen te geven.

Hulpvaardige geesten

Speelse geesten die kleine voorwerpen als sleutels laten verschijnen als dat nodig is. Ook kunnen ze boeken laten openvallen op de juiste bladzijde.

Het oudste spookverhaal.

Een van de eerste spookverhalen komt van de griekse filosoof Athenodorus. hij bracht de nacht door in een huis waar het spookte. Athenodorus vluchtte niet maar volgde de ziel, omdat hij begreep dat deze hem iets wilde laten zien. Het spook wees hem op een aantal ontzielde lichamen. Nadat deze waren begraven, verdwenen de spoken.

16:13 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.