21-03-12

Eenvoudig...

 

beach.jpg

Eenvoudige oefening in creatieve visualisering.

 

Allereerst, denk aan iets dat je zou willen.Kies voor deze oefening iets eenvoudig, waarvan je gemakkelijk kan voorstellen. Het kan zijn dat je wilt hebben, een gebeurtenis die je graag zou zien plaatsvinden, een situatie waarin je graag zou willen bevinden, of een bepaalde omstandigheid in je leven, die je graag zou willen verbeteren. Neem een gemakkelijk houding,zittend of liggend, op een rustige plaats waar je niet word gestoord.Ontspan je lichaam helemaal. Denk je in dat je, te beginnen bij je tenen en omhoogkomend naar je kruin, elke spier van je lichaam een voor een ontspant, en laat alle spanning uit je lichaam stromen. Adem diep en langzaam, vanuit je buik. Tel langzaam af van 10 tot1 en voel jezelf steeds meer ontspannen worden bij elke tel. Wanneer je diep ontspannen voelt, ga je dan datgene voorstellen dat je zou willen, precies zoals je het zou willen. als het een ding is, stel jezelf dan voor met dat ding, dat je het gebruikt, bewondert, er blij mee bent, aan je vrienden laat zien. Als het een situatie of een gebeurtenis is. Stel jezelf er dan voor en dat alles precies zo gebeurt als je zou willen. Je mag je indenken wat de mensen zullen zeggen, of een bepaalde details uitdenken die het werkelijk voor je maken. Je kunt een betrekkelijk korte tijd nemen of maar een paar minuten om je dit in te denken- wat je het beste lijkt. Veel plezier ermee. Het moet een volkomen prettig experiment voor je zijn, als een kind dat dagdroomt over wat het wil met zijn verjaardag. Terwijl je nu de idee of het beeld nog in je geest vasthoudt, maak je er mentaal enige zeer positieve, bevestigende opmerkingen over tegen jezelf ( hardop of zachtjes ) zoals:

Wat heb ik nu toch een heerlijk weekend in de bergen. Wat een prachtige vakantie' of ik heb nu een heerlijke relatie met- We leren elkaar echt te begrijpen.

Deze positieve verklaringen, die bevestigingen worden genoemd, vormen een zeer belangrijk onderdeel van de creatieve visualisering, dat we verder meer gedetailleerd zullen bespreken.

Beéindig je visualisering altijd met de vastberaden verkraring tegenover jezelf; Dit, of iets nog beter komt nu voor mij tot stand op volkomen bevredigende en harmonieuze wijze, voor het hoogste goed van allen die ermee te maken hebben. Dit laat de ruimte dat er iets anders en zelf iets beter plaatsvindt dan je oorspronkelijk had voorgesteld, en dient ertoe dat je eraan denkt dat dit proces alleen plaatsvindt ten voordele van allen gemeenschappelijk. als er twijfels of tegenstrijdige gedachten opkomen, verzet je er dan niet tegen en probeer ze niet te voorkomen. dit leidt er namelijk toe dat je een macht toekent die ze anders niet hebben. Laat ze gewoon je bewustzijn voortdrijven en keer terug naar je positieve verklaringen en beelden. doe dit proces alleen zolang je het prettig vindt en interessant, ook al is dit maar vijf minuten of een half uur. Herhaal het elke dag, of zo vaak je kunt. zoals je ziet is de basistechniek simpel. Er werkelijk effectief gebruik van te maken vergt echter gewoonlijk wat begrip en verfijning.

Shakti Gawain.

 

15:16 Gepost door Lucie in Meditatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.