04-05-12

Dromen verklaren..

564959_10150626927977330_342035082329_9511621_781980060_n.jpg

De droom van LuciaI

Ik stond op het strand, de zee was wild. ik moest naar mijn werk, maar op een of andere manier was ik verdwaald. toen ik naar de horizon keek, zag ik een enorme vloedgolf mijn richting op komen. ik rende in paniek het strand af;

Welkom ik mijn wasserette..

Net toen ik het gevoel had dat ik het niet zo overleven, zag ik hoog in een klif de ingang van een grot.ik klauterde om hoog, toen k boven was, zag ik een enorme spin!. ik had schrik dat de spin me zou bijten, maar tot mijn verbazing begon hij tegen me te praten. hij zei dat hij kleren van mij had die gewassen moesten worden. hij stuurde me naar een wasserette, achter in de grot. Daar lagen allemaal stapels ongewassen kleren. ik zocht naar de mijne, maar vond niets. Plots zag ik een witte jurk die me bekend voorkwam. toen ik het omhoog hield, besefte ik dat hij van mijn moeder was. voelde me gedwongen de jurk te wassen, maar het lukte me niet om een wasmachine te stoppen.

rivier van bloed

Ik rende naar de wasbak en begon de jurk met de hand te wassen. Opeens kleurde het water rood..alsof er bloed inzat. Ik hoorde de muziek van mijn favoriete soap. De spin begon te lachen en gaf me een mand met daarin mijn mooiste kleren. Ik vertrok uit de grot. Terwijl mijn ogen aan het licht wenden, besefte ik dat het ochtend was en ik wakker was geworden;

Lucia droom verklaard

Lucia droom onthuld iemand die ernaar verlangt haar stempel op dingen te drukken, maar daarin wordt belemmerd door haar omgeving, met name door een familielid.

Ik Lucia's droom komen drie locaties voor. Eerst het strand en de golven die haar dreigen te verzwelgen. Vervolgens is er de klip en als laatste de grot en de spin en de wasmachine. Het terugkerende waterbeeld staat voor Complexe, onverwerkte emoties. Zichbaar in begin van haar droom, waar Lucia aangeeft dat ze niet klaar is voor een bepaalde situatie door weg te rennen van de naderende vloegolf.

De stemming

Haar stemming is angst, wat aangeeft dat Lucia bang is overweldigd te worden door haar gevoelens. In de grot heeft ze het gevoel onder druk  te worden gezet. Pas als haar moeders kleed in aanraking komt met het water, verandert de stemming.

Handeling

Lucia's onvermogen de vloedgolf en de wasmachines te stoppen, toont dat ze haar leven niet in de hand heeft. Ook lukt het haar niet haar eigen kleren te scheiden van de rest, wat erop wijst dat ze vaak voor compromissen kiest om een andere tevreden te stellen. Het wassen van het witte kleed bevrijdt haar van de eis om perfect te zijn. Als Lucia dat inziet, kan ze eindelijk zichzelf zijn.( de mand met haar beste kleding )

Personages

Lucia klimt naar boven om zichzelf te zoeken de vriendelijke spin; een symbool van onafhankelijk en vindingrijkheid. De spin staat ook voor Lucia's intuitie. Het kleed syboliseert: Lucia's behoefte om indruk te maken op haar moeder. Als het kleed wordt gewassen, komen haar emoties vrij als rood bloed; de kleur van geboorte en creativiteit. Lucia voldoet aan haar moeders verwachtingen ten koste van haar eigen talenten.  

Bijzonderheden

De droom gaat over cycli en emoties, van het getij tot de ronddraaiende wasmachines. Veel patrone  in Lucia's leven lijken geerfd van haar familie. Haar vindingrijkheid en creativiteit lijke onbruikbaar geworden als gevolg van haar tegenstrijdige gevoelens. 

20:48 Gepost door Lucie in Dromen ontcijferd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.