22-03-14

Wij zijn allen...

1001004001642494.jpg

Dit tweede boek van het medium Loes van Loon en haar gids Hebenes gaat hoofdzakelijk over de wetten van karma en re­ïncarnatie. Dat je de plek waar je geboren wordt zelf uitkiest, dat je er sowieso zelf voor kiest om op aarde te komen en waar­om; hoe je huidige leven be­paald is door je vorige levens, en hoe je keuzes van nu bepalend zijn voor de toekomst. Steeds draait het om eigen keuzes, om de vrije wil. Om actie geeft reactie, ofwel: oorzaak en gevolg.
Ook voor mensen die zich al langer verdiepen in deze materie, zit er veel in dit boek. Door de een­voud - Hebenes en Loes blazen nooit hoog van de toren - kun je al snel denken "ja hoor, dat weet ik allemaal wel". Maar hoe zit het er eigenlijk mee? Als je het al weet, dóe je het ook? Hoe vaak gebeurt het niet dat we boos worden op iemand, omdat ie iets niet kan? Of een bepaalde eigenschap of vaardigheid niet bezit? Stimuleren we op zo'n moment iemand om datgene te doen waarin hij zich­zelf kan zijn en kan uitblinken?
Spiritualiteit heeft immers alles te maken met respect, waar-achtigheid en een liefdevolle benadering van jezelf en je naasten in het leven van alledag. Dit boek gaat over het leven zelf, over het hier en nu, en hoe we kunnen groei­en terwijl we met beide benen op de grond staan.

Recensie(s)


In het tweede boek van dit medium en haar gids Hebenes worden geen vragen gesteld waar Hebenes antwoord op geeft, zoals in het eerste deel 'Door licht gebonden'*. In dit boek, dat door middel van de helderhorendheid van het medium tot stand is gekomen, vertelt de gids vooral hoe het gedrag van mensen in dit leven invloed heeft op het leven van anderen en op de toekomst van alle betrokkenen. De lessen die mensen in het leven kunnen leren en de invloed daarvan op hun karma, het leven na de dood en de begeleiding van gidsen komen daarbij uitgebreid aan de orde. Veel mensen kennen de theorie over karma uit andere werken, maar in dit boek wordt op zeer simpele wijze aangegeven hoe men er in het dagelijks leven mee om kan gaan. De toon van het boek kan, door de hoeveelheid vragen die aan de lezers worden gesteld, nogal drammerig overkomen. Maar overduidelijk komen daarbij steeds de positieve bedoelingen van de gids naar voren; veel lezers zullen hem daarom zijn preken van harte vergeven en hun bestaan in een werkelijk ander perspectief gaan zien.

11:03 Gepost door Lucie in Boeken. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |