19-04-14

Wat...

Wat is het verschil tussen TM en andere meditatietechnieken?

De Transcendente Meditatie techniek is gebaseerd op de ontdekking dat wat men vandaag onder “meditatie” verstaat eigenlijk een groot misverstand is. Als men vandaag aan meditatie denkt denkt men aan de geest controleren, zelfs te forceren om tot stilte te komen, meestal door een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). De echte meditatie ervaring van volledige innerlijke stilte kan men op deze manier echter niet bereiken.

Ooit al eens geprobeerd volledig stil te zijn? Het klinkt bijna onmogelijk. Dit klinkt ook logisch want hoe meer men immers probeert om stil te zijn, hoe meer men de geest juist actief houdt.

Screen Shot 2014-04-04 at 15.31.48

De Transcendente Meditatie techniek is gebaseerd op de ontdekking dat men de geest helemaal niet moet forceren om stil te zijn maar het gewoon natuurlijk moet laten gebeuren. Transcenderen (de volledige stilte) is de meest aangename ervaring die de geest maar kan hebben, het is een ervaring van thuiskomen. En de geest weet instinctief hoe hij moet thuiskomen. We moeten dit natuurlijke process alleen maar toelaten. En dit is op zich heel eenvoudig te leren.

Iedereen kan de TM techniek eenvoudig leren, zelfs al hebt u, net zoals Ellen Degeneres, tot nu toe geen goede resultaten met andere meditatie of relaxatie technieken. Het ligt niet aan u, het ligt aan de techniek. Echte meditatie is aangenaam om te doen en geeft onmiddellijk resultaten. Meer dan 6 miljoen TM beoefenaars en 350 gepubliceerde wetenschappelijke studies hebben dit al 40 jaar lang bevestigd.

Transcenderen = veel meer dan relaxatie

Meditatie is zeer populair als middel om de stress onder controle te houden, maar de echte ervaring van volledige stilte, de ervaring van transcenderen doet veel meer dan alleen maar ontspanning creëren. In de oude texten werd de ervaring van transcenderen beschreven als de hoogste menselijke ervaring, een ervaring die essentieel is voor onze volledige ontwikkeling als mens. Uit modern onderzoek blijkt dit effectief zo te zijn.

1. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.
2. Activeert een zeer krachtig eigen helend vermogen van ons lichaam. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we denken
3. Gevoel van diep innerlijk geluk. Objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen.
4. Jezelf zijn. Toename van zelfvertrouwen en verbetering van relaties.
5. ontwikkeling van ons volledig hersenpotentieel. Meer creativiteit = meer succes in het leven

19:46 Gepost door Lucie in Meditatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.