11-03-15

Een....

images4L2XZ8Q6.jpg

Een doosje met kusjes

 

Enkele jaren geleden bestrafte een vader zijn vijfjarige dochtertje omdat zijn overvloedig gebruik had gemaakt van mooi verguld papier om een cadeautje in te pakken. Geld was er niet in overvloed en hij was boos omdat zijn dure papier zomaar had gebruikt. De volgende bracht het meisje het verguld ingepakte cadeautje naar haar vader en zei: " Hier papa, dit is speciaal voor jou" met stomheid verslagen en aangegrepen door het voorval betreurde de vader zijn woede- uitbarsting van de vorige dag. Zijn dochtertje aanvaarde zijn excuses maar al te graag, en nieuwsgierig opende hij de doos en ontdekte dat er helemaal niets inzat.

Hij schreeuwde tegen haar: " weet je dan niet dat het heel wreed is om iemand een lege dood te geven. er moet altijd een cadeautje in zitten" Het meisje kreeg tranen in haar ogen en zei " Maar papa de doos is niet leeg, ik heb haar gevuld met heel veel kusjes, alleen voor jou. De vader was volledig van de kaart en omarmde zijn dochter liefdevol, hopend zij hem ooit zijn boze reatie zou kunnen vergeven. enige tijd later, werd het meisje getroffen door een ernstige ziekte en stief.

De vader heeft het doosje nog steeds bij zich, dicht bij zijn bed, en elke keer als zijn verdriet hem teveel is, pakt hij het doosje neemt er een verbeelde kus uit en herinnert zich de liefde die zijn dochter in haar cadeau had gestoken.

17:35 Gepost door Lucie in Moraal verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.