03-05-14

Uit...

naamloos.png

Uit het 3de boek  van Loes van Loon. In liefde zal men wederkeren.

 

In liefde wil ik u zeggen, Dat de wereld heelt.

In liefde wil ik u zeggen, Dat de Alkracht ons niets beveelt.

Van eenieder op aarde, zowel als aan gene zij, Zult u aangeraakt worden door zijn liefde, Zowel als die van mij.

Want wij allen zijn uw broeder, Uw zuster of zielendier. En de Alkracht is onze hoeder. Zowel op aarde als in het leven hier.

Denk toch niet, mijn naasten, Dat het leven u wil haasten. Het gaat toch om het respect voor u allen. Ook uw leer proces verdient, zelf het vallen.

Want u bent het aangegaan, In moed en vertrouwen. dus uit eigenliefde wilde u leren. Omdat u in respect voor uzelf, het goede wilt behouden.

Laat de liefde naar uzelf. Een leidraad zijn in uw leven. En dan zeg ik u vanuit het Licht. Dat u zich in vervolmaking zult begeven.

 

In diep respect naar u allen, onderschrijf ik dit met mijn naam.

Emed.

16:49 Gepost door Lucie in Boeken. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-14

De..

P1010469kopie.jpg

De liefde is als een schelp, waarin je de zee van de eeuwigheid hoort ruisen.

10:42 Gepost door Lucie in Schilderijen eigen werk. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-14

Schilderij..

 

P1010501kopie.jpg

 De zonsondergang geeft rust en vrede. Even stilstaan.. de wonderen van de natuur.

20:54 Gepost door Lucie in Schilderijen eigen werk. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-14

Wat...

Wat is het verschil tussen TM en andere meditatietechnieken?

De Transcendente Meditatie techniek is gebaseerd op de ontdekking dat wat men vandaag onder “meditatie” verstaat eigenlijk een groot misverstand is. Als men vandaag aan meditatie denkt denkt men aan de geest controleren, zelfs te forceren om tot stilte te komen, meestal door een vorm van concentratie (op een klank, de ademhaling, of “in het nu zijn”). De echte meditatie ervaring van volledige innerlijke stilte kan men op deze manier echter niet bereiken.

Ooit al eens geprobeerd volledig stil te zijn? Het klinkt bijna onmogelijk. Dit klinkt ook logisch want hoe meer men immers probeert om stil te zijn, hoe meer men de geest juist actief houdt.

Screen Shot 2014-04-04 at 15.31.48

De Transcendente Meditatie techniek is gebaseerd op de ontdekking dat men de geest helemaal niet moet forceren om stil te zijn maar het gewoon natuurlijk moet laten gebeuren. Transcenderen (de volledige stilte) is de meest aangename ervaring die de geest maar kan hebben, het is een ervaring van thuiskomen. En de geest weet instinctief hoe hij moet thuiskomen. We moeten dit natuurlijke process alleen maar toelaten. En dit is op zich heel eenvoudig te leren.

Iedereen kan de TM techniek eenvoudig leren, zelfs al hebt u, net zoals Ellen Degeneres, tot nu toe geen goede resultaten met andere meditatie of relaxatie technieken. Het ligt niet aan u, het ligt aan de techniek. Echte meditatie is aangenaam om te doen en geeft onmiddellijk resultaten. Meer dan 6 miljoen TM beoefenaars en 350 gepubliceerde wetenschappelijke studies hebben dit al 40 jaar lang bevestigd.

Transcenderen = veel meer dan relaxatie

Meditatie is zeer populair als middel om de stress onder controle te houden, maar de echte ervaring van volledige stilte, de ervaring van transcenderen doet veel meer dan alleen maar ontspanning creëren. In de oude texten werd de ervaring van transcenderen beschreven als de hoogste menselijke ervaring, een ervaring die essentieel is voor onze volledige ontwikkeling als mens. Uit modern onderzoek blijkt dit effectief zo te zijn.

1. een uitzonderlijk diepe toestand van rust, zelfs veel dieper dan slaap.
2. Activeert een zeer krachtig eigen helend vermogen van ons lichaam. Wij zijn veel krachtiger om onszelf te genezen dan we denken
3. Gevoel van diep innerlijk geluk. Objectief meetbaar via stijging van gelukshormonen.
4. Jezelf zijn. Toename van zelfvertrouwen en verbetering van relaties.
5. ontwikkeling van ons volledig hersenpotentieel. Meer creativiteit = meer succes in het leven

19:46 Gepost door Lucie in Meditatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-14

Wij zijn allen...

1001004001642494.jpg

Dit tweede boek van het medium Loes van Loon en haar gids Hebenes gaat hoofdzakelijk over de wetten van karma en re­ïncarnatie. Dat je de plek waar je geboren wordt zelf uitkiest, dat je er sowieso zelf voor kiest om op aarde te komen en waar­om; hoe je huidige leven be­paald is door je vorige levens, en hoe je keuzes van nu bepalend zijn voor de toekomst. Steeds draait het om eigen keuzes, om de vrije wil. Om actie geeft reactie, ofwel: oorzaak en gevolg.
Ook voor mensen die zich al langer verdiepen in deze materie, zit er veel in dit boek. Door de een­voud - Hebenes en Loes blazen nooit hoog van de toren - kun je al snel denken "ja hoor, dat weet ik allemaal wel". Maar hoe zit het er eigenlijk mee? Als je het al weet, dóe je het ook? Hoe vaak gebeurt het niet dat we boos worden op iemand, omdat ie iets niet kan? Of een bepaalde eigenschap of vaardigheid niet bezit? Stimuleren we op zo'n moment iemand om datgene te doen waarin hij zich­zelf kan zijn en kan uitblinken?
Spiritualiteit heeft immers alles te maken met respect, waar-achtigheid en een liefdevolle benadering van jezelf en je naasten in het leven van alledag. Dit boek gaat over het leven zelf, over het hier en nu, en hoe we kunnen groei­en terwijl we met beide benen op de grond staan.

Recensie(s)


In het tweede boek van dit medium en haar gids Hebenes worden geen vragen gesteld waar Hebenes antwoord op geeft, zoals in het eerste deel 'Door licht gebonden'*. In dit boek, dat door middel van de helderhorendheid van het medium tot stand is gekomen, vertelt de gids vooral hoe het gedrag van mensen in dit leven invloed heeft op het leven van anderen en op de toekomst van alle betrokkenen. De lessen die mensen in het leven kunnen leren en de invloed daarvan op hun karma, het leven na de dood en de begeleiding van gidsen komen daarbij uitgebreid aan de orde. Veel mensen kennen de theorie over karma uit andere werken, maar in dit boek wordt op zeer simpele wijze aangegeven hoe men er in het dagelijks leven mee om kan gaan. De toon van het boek kan, door de hoeveelheid vragen die aan de lezers worden gesteld, nogal drammerig overkomen. Maar overduidelijk komen daarbij steeds de positieve bedoelingen van de gids naar voren; veel lezers zullen hem daarom zijn preken van harte vergeven en hun bestaan in een werkelijk ander perspectief gaan zien.

11:03 Gepost door Lucie in Boeken. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-14

Los..

Zon-Zee-Strand-Vakantie-800x600.jpg

Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn.

Tao Te Ching

 

19:51 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-14

Adelaar

P1010436kopie.jpg

Adelaar... Vlieg hoog, raak Grote Geest aan. Deel je kracht, raak me aan, eer me, opdat ik je ook kan leren kennen.

De kracht van Adelaar is de kracht van de Grote Geest, de verbinding met het Goddelijke. Het is het vermogen om in het geestesrijk te leven en toch evenwichtig verbonden te blijven met het rijk van Aarde. Adelaar vliegt op grote hoogte, en ziet snel de uitgestrektheid van het totale levenspatroon. Vanaf de hoge wolken is het voor Adelaar niet ver meer naar de hemelen waar de Grote Geest woont.

Van alle helende hulpmiddelen zijn de veren van Adelaar de heiligste. Eeuwenlang hebben sjamanen de veren van Adelaar gebruikt om de aura's schoon te vegen van patiënten die bij hem heling zochten. In de geloofsopvattingen van inheemse Amerikaanse stammen vertegenwoordigt Adelaar een staat van genade die wordt bereikt door hard werken, begrip en volbrenging van de proeven die tijdens de inwijding moeten worden afgelegd. Daarna is iemand is staat zijn persoonlijke kracht te aanvaarden. Het recht om het wezen van de kracht van Adelaar te gebruiken, wordt pas verworven nadat iemand zowel de dieptepunten als de hoogtepunten van het leven heeft ervaren, en nadat hij of zij is gaan vertrouwen op zijn of haar verbondenheid met de Grote Geest.

Als je dit symbool hebt getrokken, waarschuwt Adelaar je dat je je moet vermannen en moed moet vatten. Het universum biedt je de gelegenheid om boven het alledaagse niveau van je leven uit te stijgen. Misschien moet je een spirituele test afleggen voordat je deze gelegenheid kunt herkennen. Als je slim bent, herken je misschien de plaatsen in je ziel, persoonlijkheid, emoties of psyche die versterking of verfijning behoeven. Doordat Adelaar het geheel overziet, kan hij je aansporen om je opvatting over het zelf te verruimen voorbij de horizon van wat nu zichtbaar is.

Wanneer je leert om je angst voor het onbekende met kracht te lijf te gaan, zullen de vleugels van je ziel zich kunnen uitslaan in de altijd aanwezige bries, die de adem van de Grote Geest is.

Het is belangrijk dat je je lichaam van voedsel voorziet, maar het is nog belangrijker dat je je geest voedt. Om in het rijk van Moeder Aarde en Vader Hemel de dans te leren die tot vliegen leidt, zul je angsten moeten overwinnen en bereid zijn mee te doen aan het avontuur dat je samen met Het Goddelijke schept.

Als Adelaar een duikvlucht in je medicijnkaarten heeft genomen, word je gewaarschuwd dat je de verbinding met het element lucht moet hernieuwen. Lucht heeft te maken met het mentale vlak en op dit moment heeft lucht van doen met de hogere geest. Wijsheid is er in vele vreemde en merkwaardige vormen; zij houdt altijd verband met de scheppende kracht van de Grote Geest.

Als je in de schaduwen van vroegere werkelijkheden hebt gelopen, brengt Adelaar verlichting. Adelaar leert je om hoger in de lucht te kijken en om Grootvader Zon met je hart aan te raken, om zowel schaduw als licht lief te hebben. Zie de schoonheid van beide, dan zul je opstijgen als de Adelaar.

De kracht van Adelaar is het geschenk dat we onszelf geven wanneer we onszelf herinneren aan de vrijheid van de lucht. Adelaar vraagt je om jezelf toestemming te geven vrijheid te zien als iets dat je toekomst. Adelaar vraagt je om de vreugde na te jagen waarnaar je hart verlangt.

13:27 Gepost door Lucie in Krachtdieren | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-01-14

Wat...

39132_1269966920_500.jpg

Wat een wijs mens wijs maakt is niet dat hij meer ervaring heeft dan anderen, maar dat hij meer aandacht aan zijn ervaringen schenkt dan anderen.

Andrew Cohen

 

18:43 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-14

De jongen...

9200000018267998.jpg

'Weet je nog hoe het in het ziekenhuis was, Colton?' vroeg Sonja.
'Ja, mama, dat weet ik nog,' zei hij. 'Daar hebben de engelen voor me gezongen.'

Wanneer Colton Burpo ternauwernood een zware operatie overleeft, is de familie dolgelukkig. Groot is hun verbazing als hij maanden later begint te vertellen over de tijd die hij in de hemel heeft doorgebracht: dat hij zijn zusje, van wie het leven na twee maanden eindigde in een miskraam en over wie nooit werd gesproken, heeft gezien. Ook heeft hij zijn overgrootvader en zelfs Jezus ontmoet.

Met de ontwapenende onschuld van een kind, beschrijft Colton Jezus, de engelen, de grootheid van God, en hoeveel Hij van ons houdt.

Het verhaal van Colton zal de manier waarop je denkt over de eeuwigheid veranderen; het biedt je de kans om te zien en te geloven als een kind.

Recensie(s)


Het verhaal van de vierjarige Colton, die in allerijl geopereerd moest worden aan een ontstoken blindedarm. De situatie is levensbedreigend en tijdens de operatie sterft Colton bijna. Wonder boven wonder herstelt hij en begint dan te vertellen, hoe hij de artsen met hem bezig zag. Wat zijn ouders op dat moment deden en voelden. De familie weet niet wat ze met zijn verhalen aanmoet. Maar de verhalen die Colton vertelt over zijn ervaringen met God, met Jezus in de hemel, de ontmoetingen daar met zijn te vroeg geboren zusje en zijn overgrootvader, informatie die hij nooit eerder gehoord had, zeker niet met zoveel details, doen bij zijn ouders (zijn vader is predikant en ondernemer) en bij de geloofsgemeenschap in het dorpje Imperial (Nebraska) de overtuiging groeien dat zij hem wel moeten geloven... Todd Burpo en zijn vrouw, zeer gelovig, maar niet zweverig, vertellen dit verhaal tot in de kleinste details en spiegelen alle informatie die hun zoon hun geeft aan verhalen in de Bijbel. De journalist Lynn Vincent is co-auteur. De lezer moet de rode draad in het verhaal goed vasthouden, maar zal geboeid raken door de openheid en eerlijkheid. Er is meer tussen hemel en aarde dan mensen kunnen vermoeden.

13:42 Gepost door Lucie in Boeken. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-01-14

Het..

surf.jpg

Het valse geluk maakt de mensen hard en trots, en dit geluk deelt zich niet mede. Het ware geluk maakt de mensen zacht, en dit geluk deelt zich altijd mede.

Charles de Montesquieu

15:35 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-13

Onze..

 

 

naamloos.png

Uit het boek Emed zijn leven aan gene zijde.

De betekenis van onze vader.

Onze vader- dit is spreken met Hem die wij als de Albron, de volmaakte liefde kennen; alleen zorgzame, waakzame liefde voor zijn schepping; de menselijke geest.

Die in de hemelen is- dat is het kennen van de sferen waarin men met god kan spreken, die ver boven ons liggen maar nochtans niet onbereikbaar zijn, omdat onze gedachten juist de kracht bezitten om Hem te bereiken.

Uw naam worde geheiligd- want slechts met liefde en eerbied kan men de naam uitspreken, maar doe het zonder angst.

Uwe rijk kome- welk een belofte! Het rijk Gods voor ieder toegankelijk! niet voor een bepaalde groep of gemeente, maar voor iedereen. Het is geen vraagstuk aan twijfel onderhevig, het is een zeker weten dat dit rijk voor ieder openstaat, zonder onderscheid van geloof, ras of kleur.

Uw wil geschiede op aarde als in de hemelen- wat het beste is voor de mens, daar legt God Zijn wil op, maar ook in de sferen(hemelen) staat alles zonder leiding. Verwacht dus niet, dat god zich bezighoudt met allerlei kleine en vaak onbenullige dingen die de mens zelf kan oplossen, want God houdt zich bezig met de evolutie; de werelden liggen in zijn handen. De moeilijkheden die u zelf heeft geschapen en dat dikwijls het geval moet u ook zelf proberen op te lossen, al mag u gerust om steun vagen. Ook wij aan gene zijde moeten onze vraagstukken zelf oplossen en kennen de daarom verbonden vreugde van de overwinning.

Geef ons heden ons dagelijks brood- wil niet alleen maar zeggen het verse broodje met liefst iets ertussen, maar wil ook zeggen het geestelijk voedsel dat broodnodig is; het inzicht in het wereldgebeuren waarin u meewerkt en opgenomen bent. Het wil niet alleen de stoffelijke waarden omvatten, maar ook al datgene waar wij onze geest dagelijks mee kunnen verrijken.

En vergeef ons onze schulden- een veel moeilijker vraag en zwaarder door de druk die erop ligt, want op een andere wijze zijn wij allemaal schuldig, omdat wij niet genoeg voor de wereldvrede willen doen in een gevoel van machteloosheid; schuldig, omdat er niet genoeg goede wil is om te trachten anderen de hand toe te steken, want aan deze strofe van het onzevader is de volgende onherroepelijk verbonden; gelijk wij vergeven aan onze schuldenaren. de mens vergeeft niet zo gemakkelijk, men bidt dit wel en men geeft de belofte gelijk wij vergeven; maar dikwijls is dat in de praktijk heel anders. Men duwt de vijandschap weg, maar bij het minste of geringste springt deze weer met kracht omhoog. De druk van het werkelijk vergeven opdat onze fouten ook vergeven worden, ligt niet in het feit dat men vergiffenis vraagt en verwacht, maar bovenal in het proberen te vergeven zonder wrok, zonder nog te willen denken aan het voorbije dat toch niet meer te veranderen valt. zij die haten zullen door haat omkomen, dat een andere wet die toch geschreven staat. De belofte van te willen vergeven wordt maar zelden in haar volledigheid nageleefd.

Leid ons niet in bekoring maar verlos ons van het boze- hier zullen de mensen de grootste fout maken die te bedenken valt, namelijk vragen om verlost te worden van alles wat hun geest kwaad kan doen, maar niet zelf gaan vechten.. Integendeel zij zullen zich verontschuldigen, omdat zij niet sterk genoeg zijn tegenover ' de boze' ' het kwade' dat schade aan hun geest toebrengt. Men voelt een soort wrok in zich, omdat men op zijn levensweg dat kwade kan ontmoeten en men maakt zich zo dikwijls van alles af met de dooddoener; ' ik kan er niet tegenop' Vervolgens laat men zich naar de afgrond glijden . Wat verstaan wij eigenlijk onder het kwade, ' de boze'? zien de mensen hierin direct het werk van de duivel of zijn het hun felle hartstochten die hen in hun macht hebben? de mens immers heeft én het kwade en het goede in zich en daardoor ontstaat, dat of het goede of het kwade bezit van de mensen kan nemen, en de prachtige vrije wil die zij hebben meegekregen, moet hen in staat stellen om aan het kwade te ontkomen.

Schrijfter W.A.H Mulder Schalekamp.

extImg.jpg


De geleidegeest Emed vertelt via een medium zijn levensverhaal en zijn ervaringen aan gene zijde van de dood.


11:52 Gepost door Lucie in Boeken. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-13

De..

zonkopie.jpg

15:02 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-11-13

Woorden

natuur-100068.jpg

21:06 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-13

Het..

media_xl_1475598.jpg

Het gelukkigst is hij die de verdiensten van anderen weet te waarderen en zich kan verheugen in de vreugde van anderen als ware het de zijne.

Johann Wolfgang Von Goethe

 

17:26 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-10-13

als..

Scan0008 (400 x 318).jpg

Als we gunstige omstandigheden in ons leven, zoals een goede gezondheid of rijkdom, op een positieve manier benutten, namelijk door anderen te helpen, kunnen ze ons helpen een gelukkig leven te leiden. Natuurlijk genieten we van deze dingen- van onze materiele voorzieningen  succes, enzovoort. Maar zonder de juiste geestenhouding, zonder aandacht voor het geestelijke aspect, hebben deze dingen heel weinig invloed op ons geluksgevoel op de lange termijn. als je bijvoorbeeld diep in je hart haatdragende gedachten of intense woede koestert, dan verwoest dat je gezondheid; het verwoest dus een voorwaarde voor geluk.

 

14:16 Gepost door Lucie in De Dalai Lama | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-13

storms...

2dam8lh-2.jpg

14:09 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-13

Bewust...

 

Bewust waarnemen van emoties.

Dich. De- Ruiter

14:05 Gepost door Lucie in Meditatie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-13

Zeg...

733999_370054473103414_396134770_n.jpg

Zeg nooit: dat kan ik niet. Maar zeg: ik zal het proberen. Dan zul je versteld staan. Hoeveel een mens kan leren.

♥♥♥

19:34 Gepost door Lucie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-04-13

Problemen..

1170713.jpg

Problemen ontwijken of er gewoon niet aan denken geeft misschien tijdelijk verlichting, maar volgens mij is er een betere benadering. als je je lijden rechtreeks onder ogen ziet, kun je de ernst en aard van het probleem beter op waarde schatten. Als je verwikkeld bent in een veldslag ben je, zolang je niet op de hoogte bent van de status en de gevechtskracht van je vijand, totaal onvoorbereid en verlamd door angst. Maar als je gevechtskracht van je tegenstanders kent, wat voor soort wapens ze hebben, enzovoort, is je positie veel sterker.

15:48 Gepost door Lucie in De Dalai Lama | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-03-13

Neem...

P1000660.JPG

Neem de tijd om aardig te zijn; dat is de weg naar geluk.

Neem de tijd om te dromen; dat is de manier om hoog te mikken.

Neem de tiijd om te beminnen en bemind te worden; dat is het voorrecht van de goden.

Neem de tijd om te kijken; de dag is te kort om zelfzuchtig te zijn.

Neem de tijd om te lachen; dat is de muziek van de ziel.

13:12 Gepost door Lucie in Adviezen voor je leven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-13

iedereen..

Afbeelding2.jpg

Liefde van de ziel.

 

Iedereen beschikt over een oneindigheid van liefde. Deze onvoorwaardelijke liefde die ieder mens in zich heeft voor zichzelf, voor andere voor de wereld, bevind zich in ieder mens zijn ziel. Dit is de kracht van het ' zijn '. soms is het een hele zoektocht om deze liefde in jezelf te vinden, te herkennen, maar toch is deze liefde van de ziel altijd aanwezig en zal er altijd zijn. Als je eenmaal deze liefde hebt ervaren de liefde van je ziel, zal dit jezelf en je leven veranderen, het zal je zoveel moois brengen omdat je uiteindelijk de werkelijke persoon bent geworden van jou ' zijn '.

acteur onbekend.

16:12 Gepost door Lucie in Spirituele Wijsheden | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-02-13

De..

19222_485469501492161_1627462561_n.jpg

De 10 geboden van de tijd.

 

Neem de tijd om te denken, het is de bron van de kracht.

Neem de tijd om te lezen, het is het fundament van de wijsheid.

Neem de tijd om te spelen, het is het geheim om jong te blijven.

Neem de tijd om stil te staan, het is de gelegenheid tot inkeer.

Neem de tijd om bewust te zijn, het is de gelegenheid andere te helpen.

Neem de tijd om liefde te geven, te ontvangen, het is het grootste geschenk wat er bestaat.

Neem de tijd om te lachen, het is de muziek van je hart.

Neem de tijd om vriendelijk te zijn, het is de weg naar het geluk.

Neem de tijd om jezelf te blijven, het is de grote kracht, als je die bezit.

16:10 Gepost door Lucie in Adviezen voor je leven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-13

De..

 

imagesCAT8NV5E.jpg

De liefde is ongeneeslijk, maar het enige geneesmiddel tegen alle kwalen ♥

 

15:20 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-13

De..

579618_315122961903741_440221941_n.jpg

De geest wordt rijk door wat hij ontvangt, het hart wordt rijk door wat het geeft.

V. Hugo

 

16:51 Gepost door Lucie in Citaten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-12

Bijna dood ervaringen.

 

Dr. Maurice Rawlings onderzoekt het leven na de dood. Bijna doods ervaringen van mensen.

16:48 Gepost door Lucie in Geestelijke verhalen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-12

De..

de-spiritualiteit-van-je-kindk-bouwman-9789061730187-4-1-image.jpg

De spiritualiteit van je kind.

Omschrijving

Sommige kinderen zijn heel gevoelig voor het spirituele, het wonder dat het leven overstijgt. zij stellen diepzinnige vragen, ze scheppen beelden, kleuren, vormen. Ze brengen God ter sprake. In dit boek verbindt Kitty Bouwman inzichten uit de traditie van de christelijke spiritualiteit met ervaringen van ouders en kinderen vandaag. Ontroerende uitspraken illustreren haar verhaal: " Mam, god kan zich in duizend stukjes verdelen! " hoe kunnen volwassen hier zo op reageren dat het kind zich verstaan voelt? Dit boek geeft leerkrachten, catecheten en vooral ouders inzicht in de vele verschijningsvormen van spiritualiteit bij kinderen. Praktische tips helpen om thuis, op school of in de kerkelijke omgeving speels met kind en geloof om te gaan en de gevoeligheid voor spiritualiteit te verfijnen.

20:52 Gepost door Lucie in Boeken. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-12-12

Daden...

P1000956kopie.jpg

Daden brengen niet alleen positiefe en negatieve ervaringen voort in dit leven, maar hebben ook een vergelijkbaar effect op toekomstige levens.

11:40 Gepost door Lucie in De Dalai Lama | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-12

ik ben..

Ik ben ik, ik geloof in mijzelf

19:24 Gepost door Lucie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-12

Bezoek..

Bezoek aan het Hiernamaals (www.rulof.nl)

13:44 Gepost door Lucie in Mediums en helderziende | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-12

De..

P1000972kopie.jpg

De sleutel tot het creéren van een betere en vredelievende wereld berust op de ontwikkeling van liefde en mededogen. Dat betekent natuurlijk dat we die moeten ontwikkelen bij onze broers en zusters die minder goede bedoelingen hebben dan wij.

 

19:18 Gepost door Lucie in De Dalai Lama | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |