09-02-14

Adelaar

P1010436kopie.jpg

Adelaar... Vlieg hoog, raak Grote Geest aan. Deel je kracht, raak me aan, eer me, opdat ik je ook kan leren kennen.

De kracht van Adelaar is de kracht van de Grote Geest, de verbinding met het Goddelijke. Het is het vermogen om in het geestesrijk te leven en toch evenwichtig verbonden te blijven met het rijk van Aarde. Adelaar vliegt op grote hoogte, en ziet snel de uitgestrektheid van het totale levenspatroon. Vanaf de hoge wolken is het voor Adelaar niet ver meer naar de hemelen waar de Grote Geest woont.

Van alle helende hulpmiddelen zijn de veren van Adelaar de heiligste. Eeuwenlang hebben sjamanen de veren van Adelaar gebruikt om de aura's schoon te vegen van patiënten die bij hem heling zochten. In de geloofsopvattingen van inheemse Amerikaanse stammen vertegenwoordigt Adelaar een staat van genade die wordt bereikt door hard werken, begrip en volbrenging van de proeven die tijdens de inwijding moeten worden afgelegd. Daarna is iemand is staat zijn persoonlijke kracht te aanvaarden. Het recht om het wezen van de kracht van Adelaar te gebruiken, wordt pas verworven nadat iemand zowel de dieptepunten als de hoogtepunten van het leven heeft ervaren, en nadat hij of zij is gaan vertrouwen op zijn of haar verbondenheid met de Grote Geest.

Als je dit symbool hebt getrokken, waarschuwt Adelaar je dat je je moet vermannen en moed moet vatten. Het universum biedt je de gelegenheid om boven het alledaagse niveau van je leven uit te stijgen. Misschien moet je een spirituele test afleggen voordat je deze gelegenheid kunt herkennen. Als je slim bent, herken je misschien de plaatsen in je ziel, persoonlijkheid, emoties of psyche die versterking of verfijning behoeven. Doordat Adelaar het geheel overziet, kan hij je aansporen om je opvatting over het zelf te verruimen voorbij de horizon van wat nu zichtbaar is.

Wanneer je leert om je angst voor het onbekende met kracht te lijf te gaan, zullen de vleugels van je ziel zich kunnen uitslaan in de altijd aanwezige bries, die de adem van de Grote Geest is.

Het is belangrijk dat je je lichaam van voedsel voorziet, maar het is nog belangrijker dat je je geest voedt. Om in het rijk van Moeder Aarde en Vader Hemel de dans te leren die tot vliegen leidt, zul je angsten moeten overwinnen en bereid zijn mee te doen aan het avontuur dat je samen met Het Goddelijke schept.

Als Adelaar een duikvlucht in je medicijnkaarten heeft genomen, word je gewaarschuwd dat je de verbinding met het element lucht moet hernieuwen. Lucht heeft te maken met het mentale vlak en op dit moment heeft lucht van doen met de hogere geest. Wijsheid is er in vele vreemde en merkwaardige vormen; zij houdt altijd verband met de scheppende kracht van de Grote Geest.

Als je in de schaduwen van vroegere werkelijkheden hebt gelopen, brengt Adelaar verlichting. Adelaar leert je om hoger in de lucht te kijken en om Grootvader Zon met je hart aan te raken, om zowel schaduw als licht lief te hebben. Zie de schoonheid van beide, dan zul je opstijgen als de Adelaar.

De kracht van Adelaar is het geschenk dat we onszelf geven wanneer we onszelf herinneren aan de vrijheid van de lucht. Adelaar vraagt je om jezelf toestemming te geven vrijheid te zien als iets dat je toekomst. Adelaar vraagt je om de vreugde na te jagen waarnaar je hart verlangt.

13:27 Gepost door Lucie in Krachtdieren | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-02-12

Krachtdieren

wolf2.jpg

De wolf geeft verbnding met de natuur.Hij leert je intuitie gebruiken. Hij erkent zijn basisbehoeften en neemt risico's om zijn geluk te vinden. De betrouwbare wolf biedt vriendschap tijdens de moeilijkste periode in je sprituele reis.

slang.jpg

Slangen staan vaak symbool voor magie. Ze vernieuwen regelmatig hun huid en symboliseren transformatie en wedergeboorte. Slangen zorgen dat je angsten en negatieve gedachten die ziekte kunnen veroorzaken, kwijtraakt.

20090706-7.jpg

Katten zijn zeer panomaal begaafd en door hun energie ontwikkelt je intuitie. Katten zijn zowel tam als wild en staan symbool voor magische gebruik van natuurlijke krachten. Ze zijn sensueel en gevoelig en hebben een goede balans tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld.

dyn008_original_427_377_pjpeg_2571078_13c80981dd42f070a513f74b5bf70a8a.jpg

De koe is grootmoedig en verzorgend. Ze symboleert de overvloed van het Universum.  Degene die met haar energie werken, zullen in hun behoeften worden voorzien. De koe leert je om met een open hart te geven en te ontvangen.

 

 

10:32 Gepost door Lucie in Krachtdieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-12

Krachtdieren.

Bij.jpg

De bij staat symbool voor zonneschijn en is verbonden met vitaliteit en gezondheid. De bij help je om beter te communiceren en om warmte in je leven te aanvaarden. De bij leert u om samen te werken en dat je een deel bent  van een groter plan, je vindt uw kracht als uw plaats kent in het Universum.

Olifanten-Afrikaans-179x179.jpg

De olifant staat symbool voor lot en kans. Olifanten hebben een zeer goed geheugen en kunnen zich vorig levens herinneren dus ook je familiegeschiendenis. Ze tonen dat je op het juiste pad bent en dat je dit pad moet accepteren.

zwaan1.gif

Zwanen symboliseren ware liefde en trouw. Ze helpen je zielsverwant te vinden. Zwanen leren je liefde op een creatieve manier uit te drukken, bijvoorbeeld met muziek of poézie. ze hebben innige, oprecht relatie met hun dierbaren.

250px-Sea_otter_cropped.jpg

De speelse otter stimuleert kinderlijke bewondering en leer je het leven niet te serieus te nemen. In de Kelktiche mythologie vangt de otter de zalm van wijsheid, terwijl de andere, meer serieuze dieren niet in staat zijn.

 

15:17 Gepost door Lucie in Krachtdieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-12

Het..

174--Ree.jpg

Het hert brengt waardigheid in je leven en wordt met de gehoorden God van het westerse heidendom geassocieerd. het hert symboliseerd vaderschap en leer je dat wijsheid, goedheid belangrijker zijn dan bruutheid en agressie. hij leert je krachten herkennen en te gebruiken.

300px-Bruinepelikaan.jpg

Symbool voor verrijzenis en geloof. De pelikaan leert je vertrouwen dat het iniversum alles is wat je nodig heeft. door haar glijdende beweging, toont ze waardigheid tijdens emotionele onrust.De pelikaan staat symbool voor vrouwelijke trouw en opoffering.

 

417035_170182109758716_100003007846977_242934_1184376216_n.jpg

De adelaar brengt kracht, moed en helderheid in je leven. hij vliegt hoger dan de andere vogels en leer je objectiviteit te ontwikkelen. hij heeft veel geduld, waardoor hij een goede jager is.

11:25 Gepost door Lucie in Krachtdieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-12

Krachtdieren

b027a80bbfb017ccda4f6d15e1303d91ZG9sZmlqbi5qcGc=.jpg

De dolfijn heeft tepathische krachten en straalt oprechte liefde en wijsheid uit. ze communiceren graag met de mensen en ze helpen je om in contact te komen met je spirituele wezen. De dolfijn werkt genezend en inpirerend en leidt je naar een liefdevol beeld van de realiteit.

7b13154280b57fb55c90481024ca6035Bruine beer als mafVLEES hahah.jpg

De beer is een woeste bondgenoot die je met allemacht zal verdedigen tegen het gevaar. die is verbonden met de poolster en leidt je naar je hoogste pricipes. Hij leert je afkomst te erkennen en je lot te vinden.

407359_375516119131816_100000202937603_1779738_1818197179_n.jpg

De uil trekt zich graag terug en hij leert je om antwoorden bij jezelf te vinden. Heeft wijsheid. de uil is tevens verbonden met de nacht en de Maanmagie.

mlion.jpg

De leeuw met zij goude vacht en indrukwekkende manen vertegenwoordigt de kracht van de Zon. hij staat symbool voor integriteit, waardigheid en moed. De leeuw helpt je om met open vizier gezaghebbende functies te bekleden en iedereen een gelijkwaardig en met recpect te behandelen.

pad.jpg

Medicijnmannen in Zuid-Amerika gebruiken padden om in contact te maken met de spirituele wereld en ze gebruiken hun ( magische ) huid voor medicijnen. Padden worden in verband gebracht met tovenarij. Ze leren je in elke situatie schoonheid te ontdekken, hoe onaantrekkelijk je aan de buitenkant ziet.

 

10:47 Gepost door Lucie in Krachtdieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |